Social media

Facebook

SWTD
SWTD01/03/2024 @ 18:58
Wat zijn wij trots op en blij met onze bijna 500 vrijwilligers! Zij verdienen zeker een compliment op deze #Nationalecomplimentendag!
SWTD
SWTD01/03/2024 @ 18:42
Last van pestgedrag van je buren? Schakel Buurtbemiddeling Dinkelland en Tubbergen in! Onderdeel van SWTD.
SWTD
Buurtbemiddeling: Pesten
Bonje met de buren. Nooit leuk, maar het kan iedereen overkomen. Vaak kan je het oplossen door met de buren te gaan praten. En vooral: luisteren wat de buren...
SWTD
SWTD01/03/2024 @ 16:31
Iedere donderdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur is er een groep “senioren” die met elkaar padel spelen. Padel lijkt op tennis maar wordt in een zaal gespeeld. De kosten per keer zijn € 6,- voor 2 uur.

We zijn in oktober j.l. gestart en hebben een groep van 9 deelnemers (4 mannen / 5 vrouwen) en er is nog plaats vrij.

Lijkt het je leuk om ook deel te nemen? Kom dan gerust een kijkje nemen op de donderdagochtend. De rackets zijn aanwezig dus hoef je zelf niet mee te nemen.
Ook is er tijd voor gezelligheid, kopje koffie en heel veel plezier

Wil je meer weten? Neem dan contact op met onze sociaal werker senioren/mantelzorg Nicolet per mail n.plegt@gmail.com of per tel. 06-38275388.
SWTD
SWTD01/03/2024 @ 10:28
Seniorenvoorlichters gezocht (vrijwillig)

SWTD (Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland) is op zoek naar enkele vrijwillige Seniorenvoorlichters die willen helpen bij het project SOEK (senioren op eigen kracht)
Vindt u het leuk om senioren thuis te bezoeken en te informeren over voorzieningen, positieve gezondheid, zelfredzaamheid etc.? En bent u woonachtig in de gemeente Tubbergen en heeft u in de zorg gewerkt (bij voorkeur), dan is deze vrijwilligersvacature misschien iets voor u.

Als seniorenvoorlichter legt u huisbezoeken af bij senioren van 80, 85 en 90 jaar. U geeft ze vrijblijvend informatie over voorzieningen en activiteiten in de gemeente Dinkelland en Tubbergen. Het kan om verschillende onderwerpen gaan. Denk hierbij aan:

Geldzaken
Gezondheid van lichaam en geest
Hobby’s en activiteiten
Sociale contacten
Uzelf redden
Vervoer
Wonen
Zinvol leven
Anders, wat voor de senior belangrijk is.

Door deze preventieve voorlichting draagt u eraan bij dat senior zichzelf vaak langer thuis kan blijven wonen. Soms komt het voor dat er toch meer vragen zijn of er meer behoefte is aan hulp, dan kan de sociaal werker senioren/SWTD verdere uitkomst bieden.
Vrijwilligers zijn verzekerd via de collectieve verzekering van de SWTD en krijgen een kilometervergoeding. Daarnaast is er een jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst waarbij we de vrijwilligers uit waardering in het zonnetje willen zetten. U kunt hierbij zelf uw tijd indelen.

Ook zult u de overige voorlichters enkele keren per jaar ontmoeten tijdens een bijeenkomst/overleg of gewoon even een kopje koffie.
U kunt zelf uw tijd en agenda indelen zoals u het wilt dus u bent heel flexibel in de bezoeken.

Bent u enthousiast en/of wilt u meer weten over deze vrijwilligersvacature?
Neem dan vrijblijvend contact op met sociaal werkers Senioren SWTD
Nicolet Plegt-Koedijk tel 06-38275388 of mailen n.plegt@swtd.nl
SWTD
SWTD29/02/2024 @ 13:52
𝗦𝘁𝗲𝘂𝗻𝗴𝗲𝘇𝗶𝗻𝗻𝗲𝗻 𝗴𝗲𝘇𝗼𝗰𝗵𝘁!🤝💙
Soms loopt de spanning in een thuissituatie even op. Dat merken wij allemaal, zonder dat het direct voor problemen zorgt. In sommige gevallen komen er zo veel problemen tegelijk dat de zorg voor een kind op dat moment even lastig kan zijn. Door een steungezin te koppelen aan een gezin met een hulpvraag kunnen ouders en kinderen ontlast worden.
Vrijwillige steungezinnen kunnen van grote meerwaarde zijn. Als steungezin vang je kinderen op die ondersteuning kunnen gebruiken. Dat kan voor een dag(deel) of een nachtje. Een steungezin kan een daarnaast een luisterend oor bieden, advies geven of praktisch ondersteunen bij bijvoorbeeld afspraken met het consultatiebureau.
Iets voor jou? We horen het graag!
Meer informatie via: www.dinkelland.nl/steungezinnen-gezocht
Of neem direct contact op met Karin Snijders via 085-0479400 voor meer informatie en/of aanmelding 📞✨
SWTD
SWTD28/02/2024 @ 19:48
Vanmiddag hebben Edith Harmsen en Nicolet Plegt, Sociaal werkers van de SWTD heerlijk gewandeld met mantelzorgers door Tilligte. Het is een dorp met ongeveer 770 inwoners, omringd door weilanden. De wandeling werd begeleid door Elise uit Tilligte, hartelijk dan voor deze prachtige wandeling met veel info over Tilligte.

Na de wandeling was er een kopje koffie met heerlijke taart bij Erve Meinders. Bij Erve Meinders is een zorgboerderij, de Boerderijcampus, waar op het erf deelnemers en bewoners meewerken op de boerderij, in de manege, in de streekwinkel of het Koekhoes. Eén van de bewoners Koen heeft ons rondgeleid en alles laten zien en uitleg erbij gegeven, top gedaan Koen👍🏽
Een hele geslaagde middag volgens de mantelzorgers!

Twitter

Feed Them Social: TikTok Feed not loaded, please add your Access Token from the Gear Icon Tab.