Kindpakket

De gemeenten Tubbergen en Dinkelland kennen een “Kindpakket”. Een Kindpakket is een pakket van verschillende initiatieven en regelingen gericht op kinderen die geconfronteerd worden met de gevolgen van armoede.

Het Kindpakket is als volgt samengesteld:

  • Stichting Leergeld
  • Verjaardagsbox
  • Meedoenpakket
  • Schoolpakket

Leergeld-tubbergen-dinkelland

1. Stichting Leergeld gemeente Tubbergen en Dinkelland

Stichting Leergeld kan financiële steun bieden voor sport of cultuur wanneer een kind buitengesloten dreigt te raken omdat er thuis niet voldoende geld is. Ook voor de speciale schoolkosten kan men bij Stichting Leergeld terecht.

De-verjaardags-box-dinkelland27750799_1924899947839821_8586668867813762931_n

2. Verjaardagsbox gemeente Tubbergen en Dinkelland

De Verjaardagsbox is een doos met alle spullen die nodig zijn voor een feestelijke dag! Slingers, ballonnen, traktaties, een cadeautje én we regelen ook een taart. Het cadeau past bij de leeftijd van de jarige Jet/Job.

Meedoen-tubbergen-dinkelland

3. Meedoenpakket

Het Meedoenpakket is een onderdeel van het Kindpakket en bedoeld als ondersteuning voor kinderen tot 18 jaar. U kunt een bijdrage aanvragen, zodat uw kinderen kunnen meedoen met hun leeftijdsgenoten. Voor kinderen van 0 tot 12 jaar is de bijdrage maximaal € 100 per jaar en voor kinderen van 12 tot 18 jaar maximaal € 150 per jaar. De bijdrage kunt u gebruiken voor kleding of een dagje uit/activiteit.

Meedoen-tubbergen-dinkelland

4. Schoolpakket

Het schoolpakket is net als het Meedoenpakket een onderdeel van het Kindpakket en is bedoeld als ondersteuning voor kinderen tot 18 jaar. U kunt een bijdrage aanvragen voor alles wat kinderen nodig hebben voor school. Bijvoorbeeld een schooltas, fiets, telefoon, laptop, tablet, rekenmachine of schoolmateriaal. De bijdrage is maximaal 200 euro per jaar. Het uitgangspunt hierbij is dat de diverse benodigdheden een levensduur hebben van vier jaar. Daarom kunt u één keer per vier jaar aanvragen.