Mantelzorg

Zorgen voor iemand in je naaste omgeving is heel natuurlijk. Het is iets dat veel mensen gewoon doen. Bijvoorbeeld voor je kinderen, ouders, partner, broer of zus, familielid, vriend of kennis. Mantelzorg is in de basis iets heel moois en positiefs, waar mensen vaak hun hele ziel en zaligheid in leggen. Zo kijkt SWTD ook aan tegen het mantelzorgen, echter zien wij ook dat mantelzorgers zich in specifieke situaties kunnen verliezen in hun zorgtaken, zodat hun sterke punt, het zorgen voor een ander, een valkuil kan worden. Het langdurig zorgen voor een ander kan in sommige gevallen dan ook veel van jezelf vragen. Af en toe eens nee zeggen en voor jezelf kiezen of opboksen tegen ontstane verwachtingen kan ongemerkt steeds moeilijker worden. En juist daarom zijn wij er voor u!

U kunt uw verhaal persoonlijk en desgewenst anoniem kwijt, bij de mantelzorgconsulenten:
Edith Harmsen en Nicolet Plegt-Koedijk. Door hun kennis en ervaring kunnen ze met begrip naar uw verhaal luisteren en u objectief helpen en adviseren.

Een overzicht van uw mogelijkheden bij ons

Hieronder een overzicht van uw mogelijkheden bij ons:

  • Persoonlijk advies en ondersteuning  
  • Bemiddeling tussen en met familie of professionele organisaties
  • Lotgenotencontacten
  • Cursussen en themabijeenkomsten
  • Informatie over respijtmogelijkheden
  • Ondersteuning door vrijwilligers

 

Wilt u meer weten, u inschrijven en/of als u aanmelden voor een activiteit of gewoon eens een gesprekje hebben met één van onze consulenten, dan kan dat uiteraard altijd.
U kunt contact opnemen met Edith Harmsen of Nicolet Plegt-Koedijk,

Adviseurs informele zorg en mantelzorgondersteuning, via ons algemene nummer 085-0479400 of mailen naar e.harmsen@swtd.nl of n.plegt@swtd.nl