Activiteiten en cursussen

De Sociaal werker Senioren ondersteunt en begeleidt vrijwilligers bij het opzetten en uitvoeren van de verschillende activiteiten.

Wilt u meer informatie omtrent één van onderstaande activiteiten, neem dan contact op met de Sociaal werker Senioren.

Voor de gemeente Dinkelland

 • Fiets en Activiteitenclub Dinkelland
  In de maanden van april t/m oktober is er wekelijks de mogelijkheid om met elkaar te gaan fietsen. Deze activiteit vind plaats op de zondagmiddag vanaf 14.00 uur, verzamelpunt is standpunt de 3 zusters Sint Nicolaasplein Denekamp. Deelname is gratis!
 • Inloop / spelletjesmiddag
  Op diverse locaties zijn er inloop of spelletjesdagen.
  Voor meer informatie verwijzen we u naar de agenda.
 • Rijvaardigheidscursus
  I.s.m. Veilig Verkeer Nederland afd. Dinkelland organiseren wij, bij voldoende deelname, een rijvaardigheidscursus. Deze wordt gegeven door een rijschoolhouder. We bieden u de mogelijkheid middels 4 theorielessen een praktijkgedeelte van 1,5 uur per les uw rijvaardigheid en verkeerskennis op te frissen en te testen.
  Deze cursus is beslist GEEN keuring !
 • Ipad/Samsung cursussen
  I.s.m. Seniorweb Almelo bieden we u de mogelijkheid om beter te leren omgaan met uw tablet. Op een laagdrempelig niveau geven de (gepensioneerde) docenten uitleg gegeven over wat u er allemaal mee kunt doen. Beide cursussen bestaan uit 5 ochtenden van 2,5 uur. Bij voldoende deelname zal er een cursus van start gaan.
 • Lotgenoten-contactgroep / verlies- en rouwverwerking
  Met ingang van dit najaar gaan we starten met een lotgenoten-contactgroep binnen de Gemeente Dinkelland. Middels een cursus van 6 bijeenkomsten gaan we met elkaar in gesprek over verlies en hoe hiermee om te gaan. Iedere bijeenkomst wordt afgesloten met een gezamenlijk diner. Doel van deze cursus is het verminderen van het isolement bij eenzaamheid, delen van gevoelens/ervaringen met elkaar, steun-begrip en bevestiging bieden etc. Voor meer informatie zie agenda.
 • Alzheimer-avonden
  Alzheimer-avonden worden 1 a 2 x per jaar georganiseerd door de werkgroep Alzheimer. Deze Alzheimeravonden worden gevuld met de verschillende thema’s. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de agenda.

Voor de gemeente Tubbergen

 • Ipad/Samsung cursussen
  I.s.m. Seniorweb Almelo bieden we u de mogelijkheid om beter te leren omgaan met uw tablet. Op een laagdrempelig niveau geven de (gepensioneerde) docenten uitleg gegeven over wat u er allemaal mee kunt doen. Beide cursussen bestaan uit 5 ochtenden van 2,5 uur. Bij voldoende deelname zal er een cursus van start gaan.
 • Scootmobieltochten
  In de periode van april t/m oktober organiseert de SWTD maandelijks een scootmobieltocht. Deze tocht is ongeveer 20 km lang en tijdens de tocht wordt er een pauze ingevoegd waarbij we ergens een kopje koffie gaan drinken. We vragen hiervoor een kleine bijdrage van € 2,- per deelnemer. De tocht is elke 1e donderdag van de maand en de vertrekpunten zijn óf gemeenteplein Tubbergen óf kerkplein Geesteren. In de agenda en Op en Rond de Essen staan de vertrekpunten vermeld.
 • Huiskamers
  Op diverse locaties binnen de gemeente Tubbergen zijn er huiskamers opgericht. Huiskamers zijn ontmoetingsplekken voor mensen die graag een kopje koffie drinken, een praatje maken, een spelletje spelen en af en toe er op uit gaan. Deze huiskamers worden begeleid door vrijwilligers die graag voor u klaar staan. Hebt u interesse in een gezellige ontmoetingsplek en wilt u graag meer weten over waar er bij u in de buurt iets georganiseerd is, neem dan contact op met onze seniorenadviseur. Wilt u graag weten welke dag de huiskamers geopend zijn, verwijzen we u naar de agenda.
 • Activiteitenclub Twente (ACT)
  De ACT  is met name bedoeld voor mensen die behoefte hebben om eens per maand op de zondagmiddag iets leuks te doen en meer in contact te komen met anderen. Leeftijd is hierbij niet van belang. Iedere maand is er een gezellige en sportieve bijeenkomst waarvoor u zich kunt opgeven. U krijgt als u zich als belangstellende aanmeld iedere maand een uitnodiging per mail, maar u beslist zelf of u aan de activiteit deel wilt nemen. Dit is geheel vrijblijvend. De kosten na aanmelding zijn voor eigen rekening. Soms is er een groepje mensen die na afloop nog gezamenlijk blijven hangen voor een lekker etentje maar dit is aan u zelf. Voor degene die wel graag mee willen maar niet ver kunnen lopen/fietsen etc. is er de mogelijkheid om later aan te sluiten bij de koffie/borrel. Iedere maand  wordt er een mooie flyer gemaakt en rondgemaild naar alle belangstellenden, ook is er een appgroep waarin u met elkaar ook leuke activiteiten kunt delen. Wilt u meer informatie of deelnemer aan deze leuke activiteit, meld u dan aan bij Nicolet Plegt-Koedijk sociaal werker senioren/mantelzorg tel. 06-38275388 of per mail n.plegt@swtd.nl. De activiteiten van de ACT staan vermeld in de agenda.