Vakantieboxen uitgedeeld

Zoals in mijn vorige nieuwsbrief al aangekondigd was, zijn er in de afgelopen maand zowel in de gemeente Tubbergen als in de gemeente Dinkelland “Vakantieboxen” verstrekt aan gezinnen waarvan de kinderen zijn aangemeld bij de Verjaardagsbox.

In totaal zijn er in de gemeente Dinkelland 37 gezinnen blij gemaakt met een Vakantiebox. Voor elk gezin was de inhoud hetzelfde: • Kaartjes voor het zwembad in Denekamp of Ootmarsum • Zak chips • Frisdrank • Waterballonnen • Watterballetjes • Koeltas Daarnaast zat er een cadeautje in voor het kind of kinderen, afgestemd op de leeftijd.

38 gezinnen ontvingen de Vakantie-box

In de gemeente Tubbergen hebben 38 gezinnen de Vakantiebox ontvangen. De inhoud verschilt per gezin maar bevat in elk geval een badminton set, een picknickkleed, waterballonnen, snoep, vrijkaartjes voor zwembad, maisdoolhof of de Morskieft, bon voor een ijsje van Jut en Jul, en een cadeautje voor het kind of kinderen, afgestemd op de leeftijd en het geslacht.


Vooraankondiging “Kijkje in de Keuken” in Tubbergen

Op donderdagavond 20 september van 19.00 uur tot 20.00 uur wordt het eerste “Kijkje in de keuken” in Tubbergen georganiseerd. Noteer deze datum alvast in uw agenda! De officiële uitnodiging volgt na mijn vakantie. Bij het “kijkje in de keuken” vragen we één of meerdere organisaties om hun deur open te zetten. Dit kan letterlijk of figuurlijk zijn. Elke organisatie vertelt in een korte presentatie hoe zij te werk gaan: Welke hulp bieden zij? Hoe gaan zij om met klanten? Vind er een intake plaats? Hoe kunnen we elkaar snel vinden? Bij het eerste kijkje in de keuken zal aandacht besteed worden aan het Kindpakket in de gemeente Tubbergen. Het Kindpakket bestaat uit verschillende voorzieningen voor kinderen die het thuis financieel moeilijk hebben. Deze voorzieningen zijn Stichting Leergeld, de Verjaardagsbox, het Meedoenpakket en het Schoolpakket.

Zie ook het volgende informatiefilmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=Lpl0PYEAi9o

 


Bestuurswijziging Stichting Leergeld Dinkelland

Met ingang van 1 juli heeft Kees Barendsen afscheid genomen als voorzitter van het bestuur van Stichting Leergeld Dinkelland. Stichting Leergeld Dinkelland verheugd zich in een snelle vervulling van zijn plaats. Die zal worden ingenomen door mevrouw Loes Stokkelaar. Meer informatie over Stichting Leergeld Dinkelland is te lezen op https://www.leergeld.nl/dinkelland/ en een aanvraag kan gedaan worden via https://www.leergeld.nl/dinkelland/doe-een-aanvraag/ Op Facebook is Leergeld Dinkelland ook actief: https://www.facebook.com/LeergeldDinkelland/


Voortgang Stichting Leergeld Tubbergen

Stichting Leergeld Tubbergen werkt inmiddels met 15 a 20 vrijwilligers, waaronder bestuursleden, een coördinator en intermediairs. Vanaf de start in januari zijn er 75 aanvragen bij Stichting Leergeld gedaan waarvan er 61 aanvragen gehonoreerd zijn en er nog 3 in behandeling zijn. De 11 aanvragen die niet gehonoreerd zijn waren aanvragen die voor een tweede sport gedaan zijn. Stichting Leergeld zegt terecht dat er 1 sport tegelijk vergoed wordt. De aanvragen die zijn gedaan zijn voornamelijk voor zwemmen (30 aanvragen) en voor sport (26 aanvragen). De overige 5 aanvragen zijn voor cultuur (3) en school(2) gedaan.

Voor degenen die niet weten wat Stichting Leergeld Tubbergen doet, hieronder een toelichting: Leergeld kan financiële steun bieden bij sportbeoefening, culturele vorming en speciale schoolkosten, bijvoorbeeld voor: • Zwemles (voor kinderen vanaf 5 jaar). • Contributie voor een sport, indien noodzakelijk ook de kosten van de benodigdheden voor die sport. • Lesgeld voor culturele vorming, bijvoorbeeld voor muziekles. • Buitenschoolse activiteiten, zoals schoolkamp of schoolreisje. Meer informatie is te lezen op https://www.leergeld.nl/tubbergen/ en een aanvraag kan gedaan worden via https://www.leergeld.nl/tubbergen/doe-een-aanvraag/ Op Facebook is Leergeld Tubbergen ook actief: https://www.facebook.com/LeergeldTubbergen/


Zomerpretpakketten

Landelijk werden door het Nationaal Fonds Kinderhulp zomerpretpakketten uitgedeeld. Het zomerpretpakket is een rugtas bestemd voor kinderen van 4 tot 12 jaar vol met leuke items, voor de vakantie, een cadeaubon van Scapino en toegangsbewijzen voor Burgers Zoo en de Efteling, inclusief vervoer per bus en trein. Ik heb pakketten aangevraagd voor alle 81 kinderen in beide gemeenten in deze leeftijdscategorie die aangemeld zijn bij de Verjaardagsbox. Helaas zijn niet alle pakketten toegekend, maar mag ik er toch 20 uitdelen! Deze worden geschonken aan de kinderen die het pakket het beste kunnen gebruiken.