Winterseizoen 2017-2018

Fiets- en activiteitenclub Dinkelland


In augustus jl. zijn we gestart met de activiteit “Samen Fietsen, Samen Genieten” voor senioren en dan met name voor de alleenstaande senioren in Dinkelland, vanaf de locatie Denekamp. Het doel hiervan is om gezellig samen met de fiets op de. zondagmiddag de mooie omgeving van Denekamp te (her-) ontdekken. Waarbij de afspraak is: wie mee wil fietsen dient om 14.00 uur bij het standbeeld van de 3 Zusters op het Nicolaasplein in Denekamp aanwezig te zijn. Er wordt onder leiding van iemand uit de werkgroep samen een mooie route van ongeveer 25 km gefietst. Opgave is niet verplicht en de kosten zijn voor eigen rekening.

Echter, omdat het weer nu minder wordt, is besloten dat we vanaf november niet meer onder leiding van iemand uit de werkgroep fietsen. Daar starten we volgend voorjaar weer mee. Natuurlijk blijft de mogelijkheid gewoon bestaan ook tijdens deze wintermaanden elkaar op de zondagmiddagen te blijven ontmoeten en gezamenlijk om 14.00 uur te gaan fietsen vanaf het Nicolaasplein.

Wel heeft de werkgroep besloten, in de wintermaanden op de 4e zondag van de maand m.u.v. feestdagen, een gezellige binnenactiviteit te gaan organiseren. Doel hiervan is als bovenstaande: met elkaar in contact komen, nieuwe mensen te ontmoeten en zo samen leuke dingen te gaan doen, waar men alleen (of met partner) vaak niet zo gauw naar toe gaat.

Voor het winterseizoen 2017-2018 zal het programma als volgt zijn:
Zondagmiddag 26 nov.: Bezoek Educatorium (schoolmuseum) in Ootmarsum
Zondagmiddag 17 dec.: Bowlingmiddag Grote Zwaantje in De Lutte
Zondagmiddag 28 jan.: Nieuwjaarsborrel met hapje in Denekamp
Zondagmiddag 25 febr.: Bezichtiging Kasteel het Singraven in Denekamp
Zondagmiddag 25 mrt.: Rondleiding Steenfabriek Losser met Boerengolf

Vanaf zondagmiddag 8 april zal er weer wekelijks (bij goed weer) onder leiding worden gefietst.
Tijdens of na de activiteiten wordt er met elkaar een heerlijk kopje koffie en/of drankje gedronken, om zo de mogelijkheid en
de tijd te scheppen met elkaar in contact te komen. De kosten van de activiteiten worden zo laag mogelijk gehouden, echter ze
zijn wel voor eigen rekening!

De eerste activiteit vindt plaats op zondagmiddag 26 november a.s. om 14.00 in het Educatorium te Ootmarsum. Een bezoek aan het Schoolmuseum is een echt Feest der Herkenning. Uw schooltijd komt tot leven. Schoolbanken van toen tot nu, schoolplaten van Jetses, Isings en van Lummel, leesmethodes van Aap, Noot, Mies  tot Boom, Roos, Vis, rekenmethodes, inktflessen en pennen, breiwerkjes en nog veel meer; alles roept herinneringen op aan de school van vroeger en nu. In diverse vertrekken kunt u de ontwikkeling van het onderwijs zien door de eeuwen heen. Er is een klasje uit 1662 en een kleuterklas. Ook zijn er klassen te zien uit de jaren ‘20 en ‘60 en zelfs een handwerkklas. Maar er is nog zoveel meer…., dus laat u verrassen!

Voor mensen met een beperking is er een lift, zodat ook zij het hele museum kunnen bezoeken. Hebben wij uw belangstelling gewekt? Meldt u zich dan aan vóór maandag 13 november bij Ria Kamphuis, Adviseur Senioren van de SWTD, mailadres: r.kamphuis@swtd.nl of op 06-12222840 van maandag t/m woensdag. Tevens bij dhr. H. Tijhuis van de werkgroep, telefoon: 0541-292043. Ten aanzien van de volgende winteractiviteiten zal er te zijner tijd nadere informatie volgen in de Dinkellandvisie. Blijft u dezedaarom in de gaten houden of zegt het elkaar voort!

Vervoer: Graag proberen zelf te regelen en zoveel mogelijk met elkaar afspreken.

Mocht u echter geen vervoer hebben, dan kunt u dit bij opgave laten weten. Via de werkgroep wordt er een afspraak gemaakt en kunt u voor € 2,50 meerijden. Verzamelpunt is daarvoor steeds om 13.45 uur bij de 3 Zusters op het Nicolaasplein in Denekamp. Mocht u meer informatie willen, dan kunt u contact opnemen met Ria Kamphuis.

 

Foto Werkgroep “Fiets- en Activiteitenclub Dinkelland”
vlnr: Dhr. Klieverik, Deurningen – Mw. Swenson, Denekamp – Mw. Wissink, Denekamp
Mw. Grashof, Denekamp en Dhr. Tijhuis, Ootmarsum