Weerbaarheidstrainingen

Wij organiseren weerbaarheidstrainingen voor kinderen in Tubbergen. De training is geschikt voor jongens én meisjes in de leeftijd van 5 t/m 12 jaar. Ze leren onder andere hoe ze moeten handelen in gevaarlijke situaties en hoe ze hun zelfvertrouwen kunnen vergroten.

Voor kinderen van 5 t/m 12 jaar

Ruzie op het schoolplein, gepest worden en moeite hebben met het aangeven van grenzen. Kinderen krijgen er al op jonge leeftijd mee te maken. Om kinderen om te leren gaan met dit soort situaties, kunnen ze vanaf 4 september een weerbaarheidstraining volgen. De lessen worden iedere vrijdag gegeven bij Studio Sport, aan de Haarweg 15 in Tubbergen. Kinderen van 5 t/m 8 jaar kunnen hier terecht van 15:30 tot 16:30 uur. De oudere groep, met kinderen van 9 t/m 12 jaar, krijgen les van 16:30 tot 17:30 uur. Uiteindelijk heeft de weerbaarheidstraining als doel om de deelnemers vaardigheden aan te leren die simpel zijn toe te passen in hun dagelijkse leven.

Handelen in ongewenste situaties

De weerbaarheidstraining wordt het hele jaar door gegeven en kinderen kunnen op elk moment van de training instappen. Daarnaast is de eerste les ook nog eens gratis. Tijdens de weerbaarheidstraining leren de kinderen  om zich weerbaarder op te stellen, waardoor zij zich bewuster worden van hun eigen doen en laten. Dat doen ze onder andere door eenvoudige en direct toepasbare handelingen te leren. De kinderen leren voor zichzelf op te komen, hun sociale vaardigheden vergroten, werken aan hun houding en hun (zelf)vertrouwen, duidelijk te communiceren in woord en gebaar en hun motoriek te verbeteren. Neem voor meer informatie contact op met Astrid Wessling, via 085-0479400 of mail naar weerbaarheid@swtd.nl