Beweegmaatje – Samen actief

Sporten en bewegen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Er kunnen belemmeringen zijn, waardoor iemand die wel graag wil, hier toch niet aan toe komt. Een Beweegmaatje kan hierbij helpen.

Beweegmaatje is bedoeld voor:

  • Mensen die graag willen bewegen
  • Mensen die graag naar een sport- of beweegactiviteit gaan en dit liever samen met iemand doen
  • Mensen die behoefte hebben aan gezelschap
  • Mensen die actiever mee willen doen
  • Mensen die hun enthousiasme voor bewegen willen delen

Waarom Beweegmaatje?

Voldoende bewegen draagt bij aan een gezondere leefstijl. Bewegen heeft namelijk een positieve invloed op je gelukshormonen, stress, zelfvertrouwen en slapen. Daarnaast kom je in contact met anderen. Door samen te bewegen wordt het makkelijker en gezelliger.

Op zoek naar een maatje?
Bent u op zoek naar een beweegmaatje? Zet dan de eerste stap en meld u aan als ‘zoekmaatje’. SWTD probeert een match te maken met een beweegmaatje. Wanneer dit lukt, wordt u uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek om te kijken of er een klik is.

Iemand helpen?
Wilt u bewegen of gewoon actief zijn voor iemand mogelijk maken? Meld u dan aan als ‘beweegmaatje’. U geeft aan voor welke doelgroep, welke dagdelen en voor welke vormen van bewegen u inzetbaar bent.

Hoe werkt het?
De getrainde beweegmaatjes worden ondersteund door de SWTD. Afhankelijk van de behoeften, wensen of beperkingen probeert SWTD een koppeling te maken van een zoek- of beweegmaatje om samen in beweging te komen in de meest brede zin van het woord.


Meer weten?
Heeft u vragen over beweegmaatje? Neem dan geheel vrijblijvend contact op.

Gemeente Tubbergen:
Kristel Trimbos – Groot Hemmink
T: 06 427 909 07
E: k.trimbos@swtd.nl

Gemeente Dinkelland:
Anne Lansink
T: 06 518 33 202
E: a.lansink@swtd.nl