]De Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland is in gesprek gegaan met Seniorweb Almelo om een cursus “Omgaan met een Tablet” op te gaan zetten. De cursus is vooral bedoeld voor de senioren binnen de gemeente Dinkelland. Op een laagdrempelige niveau gaan we u uitleggen hoe een Tablet werkt en wat u er allemaal mee kunt doen. De cursus is gericht op mensen die al wel in het bezit zijn van een Tablet, maar er echter nog geen ervaring mee hebben.

Voor de duidelijkheid: er zijn meerdere merken Tablets. Het is echter bijna onmogelijk voor de docent om tijdens de cursus op alle soorten in te gaan.

De cursus is daarom alleen gericht op de Samsung/Android Tablet en de IPad/ios Tablet, deze is herkenbaar aan het appeltje.

De cursus zal bij voldoende belangstelling, bij een groepsgrootte rond 8 deelnemers, worden gehouden op maandagochtend 12, 19 en 26 maart en
9 en 16 april. Al naar gelang het aantal aanmeldingen die er binnenkomen, zal er of met de Samsung of met de IPad worden gestart. De volgende cursus zal plaats vinden op 28 mei, 4, 11, 18 en 25 juni. Beide cursussen worden gegeven in de sporthal ’t Trefpunt, aan de Legtenbergerstraat 6 in Weerselo. De lessen zijn van 9.30 uur tot 12.00 uur. De cursuskosten bedragen € 75,00 per persoon voor 5 lessen (incl. koffie/thee).

 

Onderwerpen waar we in de cursus aan gaan werken zijn o.a.:

  • account aanmaken (icloud)
  • communiceren: mailen, facetime, etc.
  • foto’s maken / album maken
  • downloaden van apps, muziek etc.
  • internet, google, maps, streetview etc.

Heeft u ook interesse in het leren werken met een Tablet, neem dan contact op met de Adviseurs Senioren van de SWTD, Nicolet Plegt, Tubbergen of Ria Kamphuis, Dinkelland

Opgave tot 6 maart a.s. bij Ria Kamphuis, telefoon 06-12222840 van maandag t/m woensdag, of per mail r.kamphuis@swtd.nl