Gezamenlijke aanpak armoede Noord-Oost Twente

Kennisteam Armoede 2018 Wij hebben al enorm veel aanmeldingen ontvangen voor het kennisteam armoede, maar er kan nog meer bij! Op donderdag 8 maart om 9.30 uur is de aftrap van het thema overerving van armoede. Vanwege het hoge aantal aanmeldingen is de locatie gewijzigd van Breedwijs Oldenzaal naar de locatie Michoriushuis, Marktstraat 10-12 in Oldenzaal. Ben Boksebeld, verbonden aan Saxion Hogeschool, komt vertellen over biologische factoren die invloed hebben op de overerving van armoede. Daarnaast vinden wij het erg belangrijk om met jullie van gedachten te wisselen over hoe we overerving van armoede kunnen aanpakken. Aanmelden kan bij Carla Boerrigter: c.boerrigter@impuls-oldenzaal.nl

Regionale bijeenkomst op 14 juni 2018
Op 14 juni vanaf 12.30 uur organiseren wij een groots opgezette bijeenkomst voor Noord-Oost Twente, waar we het thema overerving van armoede gaan behandelen en hierop ook gaan inzetten. Houdt deze datum alvast vrij in uw agenda. Meer informatie volgt zeer binnenkort. Voor wat bewustwording, hieronder een kleine test. Interessant om te doen! http://armoede.eo.nl/

 

Informatief filmpje kindpakket Tubbergen en kindpakket Dinkelland.

De verzamelnaam “Kindpakket” wordt landelijk in veel gemeenten gebruikt. Het “Kindpakket” is een pakket van voorzieningen en regelingen gericht op kinderen, waarbij er thuis weinig geld is. In de gemeente Tubbergen en de gemeente Dinkelland kennen wij sinds kort ook een compleet Kindpakket. Het kindpakket bestaat uit: Stichting Leergeld, de Verjaardagsbox, het Meedoenpakket en het Schoolpakket.

Filmpje “Kindpakket” gemeente Tubbergen:

Filmpje “Kindpakket gemeente Dinkelland:

Vragen of onduidelijkheden? Bel mij (06-15110235) of mail me (m.jogems@swtd.nl).

 

Tweedehands kinderkledingbeurs Tubbergen
De Tweedehands Kinderkledingbeurs in Tubbergen verzorgt in het voor- en najaar een verkoop van Tweedehands kinderkleding. Samen met de vrijwilligers van de tweedehands kinderkleding beurs in Tubbergen hadden wij het plan om een Kledingbank op te zetten. Omdat we nog niet weten of hier in de gemeente Tubbergen voldoende behoefte aan is hebben we in eerste instantie een variant bedacht. Op maandagavond 9 april, de maandag na het kledingbeurs weekend, krijgen de gezinnen uit Tubbergen die weinig te besteden hebben de gelegenheid om van de overgebleven kleding een paar setjes uit te zoeken voor een minimaal bedrag. De kleding die na deze maandag avond nog blijft hangen wordt geschonken aan de kledingbank in Oldenzaal. Gezinnen uit de gemeente Tubbergen kunnen hier al enige tijd terecht om een aantal kledingstukken per seizoen gratis uit te zoeken. Voorwaarde om op maandagavond kleding uit te mogen zoeken is dat de gezinnen aangemeld zijn of zich gaan aanmelden bij de Voedselbank, Stichting Leergeld Tubbergen of bij Wij in de Buurt voor een Meedoenpakket of Schoolpakket. De opbrengst van deze maandagavond komt geheel ten goede aan de Verjaardagbox gemeente Tubbergen. Daarmee is de cirkel weer rond. De mensen die op maandagavond kleding komen uitzoeken hebben hun kinderen vaak ook aangemeld voor de Verjaardagsbox. Dus, heb je nog goede kinderkleding of weet je nog mensen in Tubbergen die goede kinderkleding hebben, breng het dan in bij de Kledingbeurs Tubbergen.

Meer informatie volgt binnenkort. https://www.facebook.com/2ehandsKinderkledingbeursTubbergen/

 

Verjaardagsboxen

Verjaardagsbox gemeente Tubbergen

  • Vanwege een groei van het aantal aanmeldingen bij de Verjaardagsbox gemeente Tubbergen hebben wij via het Servicepunt Vrijwillige Inzet en via Facebook nieuwe vrijwilligers geworven. Er zijn meer dan 20 reacties gekomen! Daar zijn we enorm blij mee. We hebben alle geïnteresseerden uitgenodigd voor een informatie/kenninsmakingsavond op donderdag 9 maart. Wij kunnen helaas niet alle vrijwilligers inzetten. We zullen dus een selectie moeten maken.
  • Het nieuwe logo en de achtergrond zijn toegevoegd aan de Facebookpagina: https://www.facebook.com/VerjaardagsboxgemeenteTubbergen/
  • Een gedeelte van de opbrengst van de paaseitjes-actie van basisschool de Wiekslag in Tubbergen gaat naar de Verjaardagsbox gemeente Tubbergen. Vanaf woensdag 21 februari gaan de kinderen, uit groep 1 t/m 8, langs de deuren voor de verkoop van de paaseitjes. Er hoeft dan nog niet betaald te worden. Vanaf 14 maart worden de bestelde paaseitjes gebracht en pas dan hoeft er betaald te worden.

Verjaardagsbox gemeente Tubbergen

  • Op 18 februari j.l. was er een gezinsviering in de Nicolaaskerk in Denekamp. De opbrengst van de collecte was voor de Verjaardagsbox Dinkelland. Daarnaast is de kinderen gevraagd om ballonnen, slingers, lekkers of iets dergelijks mee te nemen voor de Verjaardagsbox. Er zijn hele leuke dingen ingeleverd en er was zelfs een volledige Verjaardagsbox gemaakt door één van de kinderen.