TUBBERGEN – De Voedselbank Almelo opent medio mei een uitgiftepunt in de Verdegaalhal in Tubbergen waar de stichting Welzijn een ruimte huurt.

Volgens voorzitter Henk Zielhuis van de Voedselbank Almelo komen gemiddeld tien mensen uit de gemeente Tubbergen naar de voedselbank in Almelo, maar zal dat aantal stijgen als het uitgiftepunt eenmaal is geopend. „Ik kreeg bijvoorbeeld vaak telefoontjes van een man uit Langeveen”, zegt Zielhuis. „De man is niet in staat naar Almelo te komen en met twee boodschappentassen vol spullen op de fiets of brommer terug te rijden naar huis. Dat zou echt een hele onderneming zijn.”

De Voedselbank geeft spullen uit aan mensen die in de maand niet meer geld overhouden dan 180 euro plus 50 euro per persoon. Een alleenstaande die niet meer dan 230 euro overhoudt per maand kan straks elke vrijdag voedsel ophalen in het kantoor van de stichting Welzijn in Tubbergen. „Hulp van de voedselbank is echt noodhulp”, vertelt Zielhuis die zegt wel twee jaar te hebben gewerkt aan de komst van een uitgiftepunt in Tubbergen. „Men zag er de noodzaak niet zo van in”, zegt hij. „Maar mensen krijgen onze hulp alleen als ze zelf hard werken aan het afbouwen van hun schulden.”

Elk half jaar moeten de bezoekers van de bank laten zien dat hun financieel perspectief verbetert. Waarschijnlijk gaat de voedselbank volgende maand intakegesprekken houden met mensen uit Tubbergen die gebruik willen maken van de diensten van de voedselbank. De bank zoekt nog vrijwilligers die willen meehelpen bij de uitgifte.

Bron: Tubantia