Belangrijke mededeling inzake het coronavirus

De Sociaal werker Armoedepreventie is jouw aanspreekpunt en wegwijzer wanneer je in een moeilijke financiële situatie zit of wanneer je signaleert dat iemand financiële nood heeft. Wij onderzoeken of er al gebruik gemaakt wordt van alle voorzieningen die er in de gemeente Tubbergen of Dinkelland zijn. Zo niet, dan wijzen wij de weg naar het aanvragen van de voorziening(en) en/of helpen bij het aanvragen ervan.

SWTD (Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland) staat midden in de samenleving. Bij onze activiteiten ontmoeten (vaak kwetsbare) mensen elkaar wekelijks of soms zelfs dagelijks. Mensen worden door onze sociaal werkers en vrijwilligers geholpen en wij brengen partijen bij elkaar. Het verbinden op het gebied van welzijn is ons werk, maar het betekent in tijden van het Coronavirus en de risico’s die dit met zich meebrengt, ook een verantwoordelijkheid naar de inwoners van de gemeenten Tubbergen en Dinkelland.

Wij als SWTD nemen deze verantwoordelijkheid, om uw welzijn te beschermen en zijn bezorgd om uw gezondheid en die van onze medewerkers/vrijwilligers. Daarom zijn er een aantal aanpassingen:

Een aantal activiteiten zijn geannuleerd. Per thema geven wij u informatie.

Formulierenservice Tubbergen (TAFD) op afspraak
In verband met de aangescherpte maatregelen om verdere verspreiding van het corona virus te voorkomen zal de onlangs gestarte Formulierenservice Tubbergen per direct en tot nadere orde alleen op afspraak plaats vinden. Vindt u het lezen van brieven of het invullen van formulieren lastig en wilt u hier hulp bij? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak. Wij helpen u dan zo snel en veilig als mogelijk. Dit kan telefonisch of per mail:
Marbeth Brinkerink 06-41347001 (maandag, donderdag en vrijdag)
Karin Ganzeboom 06-41347029  (maandag, dinsdag en donderdag)
Mail: taft@swtd.nl

Loket Schakel
Het Sociaal Team van Schakel in Dinkelland en Tubbergen is tot nadere orde op maandag tot en met vrijdag (alleen) telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 12.00. U kunt met alle vragen en zorgen terecht. Of het nu gaat om opvoedvragen, wmo vragen, mantelzorgondersteuning, depressieve gevoelens, behoefte aan informatie: de sociaal werkers luisteren, ondersteunen, adviseren en helpen waar nodig. Ondersteuning in deze crisistijd vinden wij belangrijk. Indien nodig plannen we indien gewenst een afspraak, op één van onze locaties òf bij u thuis.

Informatie Schakel volgt per 1-3-2021

Maatschappelijk werk
Het kantoor van het maatschappelijk werk van de SWTD aan de Julianastraat 21 in Tubbergen is tot nader order gesloten. Afspraken zullen per telefoon doorgang vinden. Aanmeldingen telefonisch dagelijks van 9.00-12.00 uur (ipv 9-10 uur); clienten kunnen meeliften op onze dagelijkse bereikbaarheid. U kunt op de bij u bekende wijze contact opnemen met uw eigen maatschappelijk werker. Voor nieuwe aanmeldingen kunt u telefonisch contact opnemen met 085-0514058 op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur en 24 uur per dag via teammaatschappelijkwerk@swtd.nl

Senioren
Kijk in de agenda welke activiteiten doorgaan, De huisbezoeken van de SOEK (Senioren Op Eigen Kracht) worden uitgesteld. Huisbezoeken van onze Sociaal werkers senioren kunnen enkel in overleg plaatsvinden. Anders zullen zij deze, in goed overleg, telefonisch laten plaatsvinden. Sociaal werker senioren gemeente Tubbergen, Nicolet Plegt-Koedijk, telefoonnummer 06-38275388, mail n.plegt@swtd.nl. Tijdelijk aanspreekpunt voor de gemeente Dinkelland, Maureen Loohuis, op maandag, woensdag en donderdag te bereiken op telefoonnummer 085-0479400, mail m.loohuis@swtd.nl,

Tafeltje dekje
Tafeltje dekje gaat wel door. De maaltijden worden nog steeds bezorgd. De vrijwilligers nemen de nodige voorzorgsmaatregelen in acht volgens de richtlijnen van het RIVM.

Personenalarmering
Nieuwe aansluitingen voor personenalarmering en huisbezoeken naar aanleiding van storingen worden alleen uitgevoerd in goed overleg.

Automaatje
Er kunnen tot nader bericht geen ritten meer aangevraagd worden. Automaatje stopt tot nader order.

Mantelzorg
Voor mantelzorgers in de gemeente Tubbergen en Dinkelland is er een aangepast aanbod, voor meer informatie neem contact op. Zodra het mogelijk is zullen de activiteiten en cursussen weer aangeboden worden. Huisbezoeken van Mantelzorgvrijwilligers kunnen in overleg doorgang vinden. Sociaal werker mantelzorg, Edith Harmsen telefoonnummer 06-38594369, mail e.harmsen@swtd.nl. Sociaal werker mantelzorg, Nicolet Plegt-Koedijk, telefoonnummer 06-38275388, mail n.plegt@swtd.nl

Vrijwillige inzet
Wilt u weten of het spreekuur doorgaat, neem dan even contact op. Het Servicepunt is telefonisch of per mail te bereiken. Bel hiervoor tijdens de spreekuren naar 085-0479404 of mail naar servicepunttubbergen@swtd.nl of servicepuntdinkelland@swtd.nl.

Armoedepreventie
Huisbezoeken kunnen doorgaan mits de richtlijnen van het RIVM in acht worden genomen; 1,5 mtr afstand en bij klachten de afspraak afzeggen en/of verzetten. Een telefonische afspraak is ook nog steeds mogelijk. De bijeenkomsten van het “Kijkje in de keuken” zullen plaatsvinden zodra het weer mogelijk is.

Jeugd
De spreekuren op het Carmel college van onze Sociaal werkers jeugd zullen weer aangeboden worden als dit weer mogelijk is. Afspraken met de Sociaal werkers jeugd kunnen in overleg doorgang vinden. Sociaal werker jeugd gemeente Dinkelland, Rick Ravenshorst, telefoonnummer 06-40027147, mail r.ravenshorst@swtd.nl. Sociaal werker jeugd gemeente Tubbergen, Ellen Blokhuis, 06-40918210, mail e.blokhuis@swtd.nl

School maatschappelijk werk
De schoolmaatschappelijk werker voor de basisscholen in de gemeente Tubbergen is telefonisch en via mail bereikbaar 0653897001, mail e.aandestegge@swtd.nl

Jonge mantelzorgers
Voor jonge mantelzorgers in de gemeente Tubbergen en Dinkelland gaan alle activiteiten en cursussen met inachtneming van de RIVM richtlijnen door. Afspraken met Sociaal werker Jonge mantelzorgers kunnen in overleg doorgang vinden. Sociaal werker jonge mantelzorgers, Sharon Borggreve, 06-38594375, mail s.borggreve@swtd.nl

Dorpsondersteuner Saasveld
Voor dorpsondersteuning in Saasveld is er een aangepast aanbod, voor meer informatie neem contact op. Afspraken met de Sociaal werker dorpsondersteuning Saasveld kunnen in overleg doorgang vinden. Sociaal werker dorpsondersteuning, Jolande Lammertink 06-29511600, mail jolandelammertink@saasveld-veurmekaar.nl

Ons kantoor is ongewijzigd tussen 9.00 uur en 13.00 uur bereikbaar op 085-0479400, info@swtd.nl. Bezoek op kantoor alleen op afspraak.


Onze Sociaal werkers zijn op hun werkdagen telefonisch of per email te bereiken. De telefoonnummers en mailadressen vindt u via het informatie icoontje bij de betreffende medewerker.

Is persoonlijk contact met ons noodzakelijk en is er een afspraak met u gepland? Dan willen wij u vragen uw afspraak telefonisch of per mail te annuleren wanneer u verkoudsheidsklachten of griepverschijnselen heeft.

Zorg voor elkaar, maar doe het verstandig!

Voor meer informatie over het Coronavirus kunt u terecht bij de GGD