1 op de 5 mensen krijgt op latere leeftijd een vorm van dementie. Mensen met dementie hebben zorg nodig. Familieleden en naasten doen dat vaak met liefde. Zij zijn ineens mantelzorger. Maar hoe verder de dementie vordert, hoe meer zorg er nodig is. De zorg voor een naaste kan dan veel tijd kosten naast het eigen dagelijks leven.

Naasten met dementie kunnen niet altijd goed inschatten hoeveel zorg er nodig is en denken dat thuiszorg dan overbodig is. Dit maakt de mantelzorg zwaar. Oververmoeidheid en stress liggen op de loer. Wat kan helpen om de zorg langer vol te houden?

Waar, wanneer en hoe vaak?

In de cursus krijg je informatie over de ziekte dementie, je ontmoet lotgenoten en kunt  daarom persoonlijke ervaringen en praktische tips uitwisselen. Ook krijg je (naast bovengenoemde tips) adviezen hoe met gedrags- en karakterveranderingen om te gaan. De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2 uur en vindt plaats in Geesteren en wordt gegeven op 2 oktober, 9, 16 en 23 oktober. Elke bijeenkomst start om 13.00 uur. De cursus is kosteloos.

2 oktober 2019
2:35 pm

De Herterij, Geesteren