Wegens het succesvolle symposium in september 2019 in Ootmarsum, vindt er op donderdag 23 april aanstaande opnieuw een interessant Mini Symposium plaats voor iedereen die in aanraking komt met dementie of daarin geïnteresseerd is. We ontvangen meerdere gasten die u vanuit hun rol bijpraten over dementie.

Huisarts Dennis Olde Riekerink uit Denekamp  vertelt over de rol van de huisarts met betrekking tot de eerste klachten en het verdere ziekteverloop van dementie. Vervolgens vertelt Jan Voortman, psycholoog, over het veranderende gedrag en karakter van mensen met dementie en hoe daar mee om te gaan.  Aansluitend zal casemanager Ursula Groeneveld in gesprek gaan met een vrouw van 53 en haar man. Bij haar is 2 jaar geleden de ziekte van Alzheimer vastgesteld. Het gesprek zal gaan over hoe zij en haar man erachter kwamen dat er ‘iets niet pluis was’, hoe zij ermee omgaan en hoe mensen reageren.

Het popkoor Viventi uit Tilligte brengt muziek die betrekking heeft op dementie.

Met deze avond hopen we dat vooral mensen met verschijnselen van dementie, mantelzorgers en mensen uit het werkveld, die met dementie te maken hebben, zich deze avond zullen aanmelden om herkenning en handvatten te kunnen krijgen, hoe zelf om te gaan met deze problematiek. Aansluitend kunnen de huisarts, psycholoog of de casemanager met u persoonlijk in gesprek gaan of met u van gedachten wisselen.

  • Het Mini Symposium vindt plaats op:
    Donderdag 23 april 2020, in het Kulturhus Denekamp, Oranjestraat 23.
    Vanaf 19.00 uur is de zaal open en staat de koffie voor u klaar.
    De avond start om 19.30 uur en rond 21.30 uur zal de avond eindigen.
    Toegang is gratis; een vrije gift voor Alzheimer Nederland wordt bijzonder gewaardeerd.
  • Opgave: tot 16 april a.s. Mailadres: harmsen@swtd.nl telefoon: 06-38594369 of u.groeneveld@zorggroepsintmaarten.nl  telefoon: 06-22166587.

23 april 2020
7:30 pm

Kulturhus Denekamp Oranjestraat 21-23 7591 GA in Denekamp