Inspiratiebijeenkomst Walking Sports

Benieuwd wat Walking Sports is en wat het je op kan leveren? Op zaterdag 3 juli a.s.om 10:00 uur wordt een inspiratiebijeenkomst georganiseerd door RKSV de Tukkers , Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland (SWTD) en Sportservice Tubbergen. Met ondersteuning van het lokaal sportakkoord willen we ouderen graag meer laten sporten.

Middels Walking Sports kunnen mensen langer door blijven sporten en blijven ze dus ook langer fit. Er zijn verschillende Walking Sports spelvormen. De bekendste is walking football. Maar er zijn tegenwoordig ook veel andere sporten, denk aan: Walking handbal, volleybal, hockey, etc.

Gedachte achter Walking Sport

De gedachte achter Walking Sports is dat reguliere sporten op een simpele manier net wat worden aangepast waardoor de sporten langer toegankelijk blijven (naarmate je ouder wordt) en minder blessuregevoelig zijn. Ook willen we de deelnemers volgens het ASM (Athletic Skills model) laten kennis maken met allerlei beweegvormen.

Doel van de inspiratiebijeenkomst

Het doel van de inspiratiebijeenkomst is dat we de geïnteresseerde deelnemers willen informeren over de plannen die we hebben. Dat is o.a. 1 uur per week met de doelgroep sporten. Zomers buiten en ’s winters binnen met aansluitend een moment om met elkaar koffie te drinken. Natuurlijk gaan we ook uitleggen wat we precies qua sport gaan doen. Uiteraard willen we ook weten waar de nieuwe deelnemers behoefte aan hebben zodat we daar zoveel mogelijk op kunnen inspelen. Dames en heren zijn van harte welkom.

Er zijn geen kosten verbonden aan deze ochtend en het eerste jaar ook niet aan het sporten.

Datum: Zaterdag 3 juli a.s.

Tijd: 10:00 tot 11:00 uur

Locatie: Kantine RKSV De Tukkers in Albergen.

Aanmelden via: gerardkeupink@gmail.com of n.plegt@swtd.nl

Vragen

Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met

Gerard Keupink, (06) 53417812 of  Nicolet Plegt (SWTD) tel: 06-   38275388

 

3 juli 2021
10:00 am