en traject voor mantelzorgers i.s.m. IVT Ontwikkeling

‘Ik vind het zo moeilijk om los te laten’, ‘Ik heb voortdurend het gevoel te kort te schieten’

Herken je jezelf in dit soort uitspraken of gevoelens? Zou je er iets mee willen doen voor jezelf? Deze cursus biedt je handvatten.

Doel van het traject

Dit traject geeft je de gelegenheid naar je eigen situatie te kijken. Wat is het effect van jouw manier van zorg verlenen op je familielid, op jezelf en op je situatie. Je krijgt handvatten om met de situatie, waar jij mee zit doelgericht om te gaan vanuit je hart. Je kijkt naar de dagelijkse werkelijkheid en zoekt uit wat je tegen houdt om in het zorgen ook los te laten. Je ontdekt in de loop van het traject hoe je dat kunt doen. Je staat stil bij situaties waar je in zit en gaat zien waar je wel of geen invloed op hebt. Je leert je eigen mogelijkheden meer te gebruiken (nadat je ze hebt ontdekt) en dat geeft energie en zelfvertrouwen.
Het uitgangspunt is dat je zelf invloed hebt op je leven. Je leert te kiezen om zodoende dingen die je ‘overkomen’ anders te gaan doen.

Reacties van deelnemers.

‘Dit traject confronteert mij met mezelf en mijn eigen handelen Het laat me veel zien over mezelf’

‘Ik heb altijd alles als vanzelfsprekend genomen’. Vooral dat waar ik goed in ben, vind ik zelf heel gewoon om te doen. Het heeft nu een andere betekenis gekregen!’

‘Het is heel fijn om er met gelijkgestemden mee bezig te zijn’

Wanneer, waar en hoe vaak?

De cursus De Kunst van het Zorgen en Loslaten wordt gegeven bij Erve Deperman in Reutum en bestaat uit 7 bijeenkomsten waarvan 5 keer een dagdeel en 2 keer een hele dag. De dagdelen starten om 09.30 uur en duren tot 12.30. De hele dagen duren van 09.30 uur tot 16.00 uur. De data zijn: 7 november (hele dag), 21 november , 5 en 19 december, 30 januari (hele dag), 27 februari en 12 maart. De cursus is kosteloos.

27 februari 2020
9:30 am

Erve Deperman Reutum